Internet marketing

Illustration purple monster 01

Samenvatting Artikel

Als consumenten op zoek zijn naar een dienst of product gebruiken ze diverse kanalen om tot een aankoop over te gaan. Vandaar dat internet marketing van cruciaal belang is om je omzet op peil te houden en eventueel zelfs te verhogen. Probeer dus alles uit internet marketing te halen wat er in zit.

Internet marketing bureau

Ga op zoek naar een internetbureau als je een website of webwinkel hebt en meer klanten wilt kunnen bereiken via het internet. Wat voor bedrijf je ook hebt en waar je ook heen wilt qua omzet, een internet bureau helpt je verder op het gebied van internet marketing. Een specifiek onderdeel of de gehele online marketing strategie. Zorg voor een Google Proof website die op de eerste pagina van de resultaten van Google zal komen te staan. Alleen met echte professionals kun je deze SEO-positie bereiken.

Internet marketing voor webshops

Het belang van internet marketing is niet te onderschatten, zeker niet voor webshops. Waar een gewone winkel sowieso nog fysiek zichtbaar is, bestaat een webshop zonder marketing eigenlijk niet. Bij een gewone winkel zal vast eens een voorbijganger in de etalage kijken en naar binnen komen, maar bij een webshop zijn geen voorbijgangers. Je zult klanten naar je site moeten halen met gerichte internet marketing en een goede positie in de zoekmachines zoals Google.

Met het verwerken van bepaalde keywords in de teksten op uw site is dit al een stuk eenvoudiger. Deze zogenaamde SEO-teksten zorgen voor een hogere positie in de reguliere zoekresultaten. Met Google Ads kunt u ook gerichte marketing toepassen en in de betaalde resultaten komen te staan.

In combinatie met Google Analytics kunt je ook precies bijhouden hoeveel klanten op je website klikken en bijvoorbeeld hoeveel procent tot een aankoop overgaat. Internet bureaus werken voor verschillende maandelijkse tarieven – afhankelijk van de maandelijkse support uren die je wilt afnemen.

Internet bureau voorbeelden

Digital Wizards – online marketing bureau
Haboes – Internet bureau
SEO² – linkbuilding platform

Wat is internet marketing precies?

Vrijwel alle bedrijven hebben een bepaalde strategie of visie als het gaat om de marketing voor het bedrijf. De laatste jaren is een wezenlijk onderdeel binnen deze marketing activiteiten, internet marketing geworden. Eigenlijk kan geen enkel bedrijf meer om internet marketing heen, aangezien internet de beste manier is om direct je doelgroep te benaderen. Helaas kan het voorkomen dat bedrijven nog onvoldoende aandacht besteden aan internet marketing, waardoor de concurrentie eenvoudig een groot deel van de potentiële klanten inpikt.

Wat verstaan we onder internet marketing?

Internet marketing is een veelomvattend begrip binnen de marketingland. Internet marketing bestaat namelijk uit veel verschillende onderdelen, die nodig zijn voor een complete online marketing strategie. Natuurlijk begint alles bij de bedrijfswebsite. Wanneer een bedrijf niet over een website/webshop beschikt, is het onmogelijk om je bezig te houden met internet marketing. Internet marketing is namelijk het vermarkten van je bedrijf online. Dit begint natuurlijk met een professionele website of webshop, welke je kunt gaan promoten bij je doelgroep.

Wat je natuurlijk wil, is dat je website zo hoog mogelijk in Google staat op de meest relevante zoekwoorden. Dit zorgt automatisch voor nieuwe klanten, zonder dat er direct marketingkosten zijn zoals bij betaalde kanalen als SEA en social advertising. Om dit te realiseren is echter specifieke kennis nodig die je bij een internet bureau kunt afnemen. Het is voor een outsider namelijk niet makkelijk om een website te laten scoren op populaire zoekwoorden. Hoger in Google komen valt binnen de internet marketing onder: zoekmachineoptimalisatie en SEO.

Recente blog Artikelen